hover animation preload

Akhirnya Kutemui (short movie)
by Hazim Azhar in , , ,




Part 1








Part 2




Ini adalah short movie pertama saya. Segala komen yang membina amat dialu-alukan. Moga produk-produk selepas ini lebih berkualiti.

Untuk pengetahuan para pembaca sekalian. Saya sedang merancang untuk menubuhkan sebuah team media yang akan menghasilkan video2, walpaper2, gambar2 islamik dan bermesej. Bukanlah team yang terlalu besar, hanya 4 atau 5 orang sahaja. Insyaallah, team ini akan menjalankan projek2 media yang bermesej dan bermanfaat. Moga kami akan dapat menghasilkan produk2 yang kreatif, berkualiti dan mantap.

Sebarang cadangan boleh diberitahu kepada saya melalui emel, facebook, ym dan apa2 cara sekalipun.

Sebarkanlah Kebaikan

12 comments:

Anonymous said...

smuga berjaya...
teruskan sampai bila-bila

Anonymous said...

salam


video menarik, gambar nye pun cantik. ringkas tapi mendalam maksud. teruskan buat movie2 macam ni. sesuai utk remaja2 skrg yg masih mencari identiti.. :)

Anonymous said...

Assalamualaikum dan tahniah,
Komen saye menarik, hebat,dan sesuai untuk dipublisitikan (ala2 filem yasmin ahmad lah).

But my sincere negative comment is that banyak sgt efek blur. Mula2 kagum gak tp lame2 mcm nampak korang kurang idea. Bukan nak kate x bagus dan bkn nak kate kite pandai sgt, tp org ckp kwn yg baek tu ialah kwn yg dpt tegur keburukan yg ada secara direct.

But anyways, this is a good start for another perfect movie in the future.

Adam Lee said...

korang? the amazing thing is, Hazim buat benda ini seorang! (kalau x campur pelakon). dan yang lebih menakjubkan, dia buat dalam masa 2hari saja!
something to be proud doing this good with limited resource~

*itu bukan effect blur kan Hazim? kadang2 kalau render/convert akan berlaku interlace. sila tanya denmat settingnya.

Hazim Azhar said...

Thanks to anonymous and adam atas komen.

Sebenarnya blur effect yg terdapat dalam video ni saya yang buat sendiri dengan camera gune manual fokus. Bukan salah setting atau silap time render. Actually video asal HD tapi laptop sy tak mampu utk render HD sepanjang 6 minit.

Sebab tu gambar die sangat kualiti.

Tentang terlalu banyak sgt effect blur, sy perasan tu.. n kalau dikurangkan sedikit lebih ok. Thanks again.

Sy akan perbaikinya utk masa akan datang k.

sofar said...

Alhamdulillah. Nampak jelas mesejnya. Memang gambarnya clear. cuma ada gegar sikit ek. Gaya persembahan pun santai. Timing cantik. Paling suka masa munajat tu. Mungkin boleh dikembangkan kepada mutu bahan dan pengolahan mesej kerana ini tamayuz kamu. Of course those technical things too.

senikehidupan said...

Subhanallah, abang Hazim rupanya 'sekaki' dengan saya ye..

Ada team production sendiri.

Hehe.. Semoga berjaya, teruskan usaha itu~~

fAheEm said...

Salam Hazim...

betul2 suka dgn video tu...
gud luck ek....
demi agama Islam, InsyaAllah...

creamyfiodesi said...

2 points :
1) sudut pandangan yang menarik! cam movie btul lak..
2) pelakon yg xsegan nak berlakon..hahah! nangis tu real ke tipu? =P

well2, i'm interest in making video too...ble r jd co-director..ceh,haha!

Hazim Azhar said...

To Hakim : Yep.. minat yb baru develop.

To Faheem : thanks.

To Cream&%&^()*&&(aku tak tau nak eja) : Time kasih sis. Aku dah wat research dulu sebelum wat vide ni, so, teknik2 tu adalah skil perfileman.

Pat nangis tu just pakai 'eye mo'.. hehe nampak betu kan??

Anonymous said...

salam

tahniah~ teruskan usaha!
movie ok, cantik esp part opening,
1)cuma sebaik2nya kurangkan bunyi angin( if x silap bunyi bur2 tu) sbb ganggu konsentrasi nak dengar suara ,rsenye bleh pakai wind muffler (bleh buat sendiri).
bleh jga pakai recorder record suara pelakon, biar suara latar tu slow sedikit berbanding suara pelakon. Jadi bila pasang lagu latar, akan lebih harmoni dan tak sama kuat.( harap fhm apa yg disampaikan)

2)-lebih elok jika diletak sarikata even ni muvie melayu

3) lain2 ok dan part munajat tu sgt meyakinkan + mesej sangat penting~ keep it up!

- (84:6)

Hazim Azhar said...

thanks anonymous.. i really appreciate your comment.

Nampak awk ni macam berpengalaman dalam film production.

Post a Comment

Search anything

Search in the Quran
Search in the Quran:
in
Download Islamic Softwares FREE | Free Code/td>
www.SearchTruth.com